Schrijf je nu in voor de Familieopstellingendag op elke 1e zaterdag van de maand

Familieopstellingen

Wij zijn allemaal gevormd door onze familie. Een familieopstelling noemen we ook wel systemisch werk. Het kijkt naar het systeem waarin je bent opgegroeid. En dat systeem heeft invloed op ons functioneren. 

 

Ons hele leven maken wij deel uit van systemen. Denk maar aan je gezin, school, je werk of je vriendenkring. Binnen elk systeem bestaan geschreven én ongeschreven regels. Waarschijnlijk herken je dat wel? Als jij op jouw eigen plek in het systeem staat, dan werkt het systeem voor jou. Maar als dat niet het geval is, dan ervaar je blokkades of conflicten in jezelf en in je relaties. Je stroomt niet en het systeem werkt niet voor je.

Rode draad door generaties

Een familieopstelling geeft je inzicht. Het laat zien hoe jij verbonden bent met jouw systeem. De gevolgen van traumatische gebeurtenissen, conflicten, geheimen of verslavingen binnen families lopen vaak als een rode draad door de generaties heen. Zowel genetisch als energetisch overgedragen patronen dragen we met ons mee. Door een opstelling te doen kun je een diep gevoel van vrijheid ervaren en meer bewust worden van wie je wérkelijk bent.

 

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel veld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten of resonanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook voorwerpen. Door deze in de ruimte te plaatsen wordt zichtbaar waar de energie niet stroomt.

Ervaar het zelf

Heb je er genoeg van om altijd maar weer in dezelfde valkuilen te stappen? Wil je van die oude gewoonten, patronen, overtuigingen en trauma’s af? Deze terugkerende obstakels kunnen zijn ontstaan in het familiesysteem. Maar ook in andere systemen. Denk aan culturele achtergrond of oorlogsverleden.Systemisch werk wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van jou als persoon, team of organisatie.

Familieopstellingen

Een familieopstelling geeft nieuw perspectief. Het biedt je een nieuwe manier van kijken naar hetzelfde. Je herkent aangeleerde overtuigingen over jezelf of over je situatie zodat deze jou loslaten. Je krijgt inzicht in je overlevingspatronen. Daardoor kun je bewust ander gedrag kiezen. Door dit nieuwe perspectief kom je in beweging!